سیلیکون سیلیکون املوشن یکی از بهترین جایگزین ها برای پلاستیک است زیرا مواد طبیعی آن ایمن تر و استفاده آسان تر است. سیلیکون ها در طیف گسترده ای از کاربردها از جمله عایق ها، ظروف نگهداری مواد غذایی، چسب ها، واکس ها و غیره استفاده می شوند.
یکی از انواع سیلیکون که به شکل مایع می باشد روغن سیلیکون یا امولسیون سیلیکون است. مخصوصاً این روغن دارای مقاومت حرارتی بسیار بالا تا 250 درجه سانتیگراد است. همچنین در برابر الکتریسیته، اشعه های زیاد و ... مقاوم است. همچنین ضد آب است و تحت تأثیر مناطق مرطوب قرار نمی گیرد. با توجه به این خاصیت در صنایع مختلفی از جمله لاستیک سازی، داروسازی، پولیش خودرو، نساجی و ... استفاده می شود. کاربرد سیلیکون املوشن امولسیون سیلیکون در مصارف روزانه قابل مشاهده است.
قبل از پرداختن به کاربرد امولسیون سیلیکون در صنایع مختلف، بهتر است ابتدا به ساختار آن بپردازیم. امولسیون سیلیکون در واقع مخلوطی از روغن و آب است. البته اینکه چه نوع امولسیونی می گیرید ربطی به نسبت ترکیب این دو ماده ندارد. عامل تعیین کننده در تشکیل یک امولسیون خاص این است که از کدام نوع امولسیفایر استفاده می شود. در واقع امولسیون سیلیکون روغنی است که در آب حل می شود. دلیل رسمی شدن امولسیون سیلیکون این است که به روشی سیلیکون امولشن ساده به دست مصرف کنندگان برسد. اجازه دهید امولسیفایر روی ذرات سیلیکون بنشیند. این تأثیر مهمی در کاربرد امولسیون های سیلیکونی دارد. این تا زمانی اتفاق می افتد که قسمت مقاوم در برابر آب امولسیفایر توسط سیلیکون جذب شود و قسمت جاذب آب حل شود.
امولسیون های سیلیکونی به دلایل مختلفی کاربردهای متنوعی دارند. یکی از خواص مهم امولسیون سیلیکون روان بودن آن است. به دلیل کشش سطحی و نقطه جوش کم به عنوان عامل ضد کف استفاده می شود.